-

Hoe maak je een buitenkeuken met cellenbeton blokken?

bij Cellenbeton Blokken op Feb 02, 2024

Hoe maak je een buitenkeuken met cellenbeton blokken?

Hier is een overzicht:

Inleiding

Een buitenkeuken is een geweldige toevoeging aan elke tuin of terras. Het biedt de mogelijkheid om te genieten van het buitenleven, terwijl je tegelijkertijd heerlijke maaltijden bereidt voor familie en vrienden. Een populaire optie bij het bouwen van een buitenkeuken is het gebruik van cellenbeton blokken. Deze blokken bieden verschillende voordelen, zoals duurzaamheid, isolatie, en eenvoudige installatie. In dit artikel worden de stappen en overwegingen besproken die nodig zijn om een buitenkeuken te bouwen met cellenbeton blokken.

Voordelen van cellenbeton blokken voor een buitenkeuken

Cellenbeton blokken, ook bekend als gasbeton blokken of Ytong blokken, hebben een aantal voordelen die ze zeer geschikt maken voor het bouwen van een buitenkeuken. Een van de belangrijkste voordelen is de duurzaamheid van deze blokken. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus jarenlang meegaan zonder dat ze aangetast worden. Daarnaast bieden cellenbeton blokken ook een goede isolatie, wat betekent dat je buitenkeuken comfortabel kan blijven, zelfs tijdens koudere avonden.

Een ander voordeel van cellenbeton blokken is de eenvoudige installatie. Deze blokken zijn relatief lichtgewicht en kunnen gemakkelijk worden verplaatst en opgestapeld. Hierdoor kan een buitenkeuken snel en efficiënt worden opgebouwd zonder al te veel gedoe.

Stappen bij het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken

Het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken begint met de juiste planning en voorbereiding. Hier zijn de stappen die gevolgd kunnen worden:

 1. Bepaal en markeer de locatie: Kies een geschikte locatie voor de buitenkeuken en markeer deze op basis van de gewenste afmetingen. Houd ook rekening met eventuele aansluitingen op water, gas of elektriciteit.

 2. Maak de fundering: Graaf een greppel voor de fundering en stort beton om een solide basis te creëren voor de buitenkeuken. Zorg ervoor dat de fundering waterpas is.

 3. Plaats de eerste laag blokken: Begin vanaf de hoeken en plaats de eerste laag cellenbeton blokken op de fundering. Gebruik mortel om de blokken aan elkaar te bevestigen en zorg ervoor dat ze waterpas zijn.

 4. Bouw de muren op: Ga verder met het bouwen van de muren door de cellenbeton blokken laag voor laag op elkaar te stapelen. Zorg ervoor dat de blokken stevig aan elkaar bevestigd zijn met mortel.

 5. Installeer de keukenapparatuur: Nadat de muren zijn gebouwd, kunt u de benodigde keukenapparatuur zoals een grill, spoelbak en werkblad installeren. Zorg ervoor dat de apparatuur geschikt is voor buitengebruik.

 6. Afwerking: Werk de buitenkeuken af met een waterbestendige afwerking, zoals tegels of stucwerk, om deze te beschermen tegen vocht en verdere slijtage.

Overwegingen bij het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken

Bij het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken zijn er een aantal overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden:

 • Lokaliseer de buitenkeuken dichtbij het huis en de voorzieningen zoals elektriciteit en waterleidingen.
 • Zorg ervoor dat de buitenkeuken voldoende ventilatie heeft om rook en dampen af te voeren.
 • Kies de juiste keukenapparatuur die geschikt is voor buitengebruik en bestand is tegen de elementen.
 • Overweeg het toevoegen van opbergruimte en werkbladen voor een functionele buitenkeuken.
 • Vergeet niet de benodigde vergunningen en regelgevingen te controleren voordat u begint met de bouw.

Met de juiste planning, materialen en instructies kunt u met cellenbeton blokken een duurzame en functionele buitenkeuken bouwen die vele jaren meegaat. Door gebruik te maken van deze veelzijdige bouwstenen, kunt u genieten van het buitenleven terwijl u heerlijke maaltijden bereidt in uw eigen achtertuin.

Voordelen van het gebruik van cellenbeton blokken

Het gebruik van cellenbeton blokken bij het bouwen van een buitenkeuken biedt verschillende voordelen. Hier zijn enkele voordelen die de moeite waard zijn om te overwegen:

1. Lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren

Een van de belangrijkste voordelen van cellenbeton blokken is dat ze licht van gewicht zijn. Dit maakt het bouwproces veel gemakkelijker en vereist minder fysieke inspanning. Het transporteren en verplaatsen van de blokken is eenvoudig, waardoor het bouwproject efficiënter en sneller kan worden afgerond.

2. Thermische isolatie

Cellenbeton blokken hebben uitstekende thermische isolatie-eigenschappen. Dit betekent dat ze warmte goed vasthouden en kou buiten houden. Hierdoor blijft de temperatuur in de buitenkeuken stabiel, zelfs bij extreme weersomstandigheden. Dit kan zorgen voor extra comfort tijdens het koken en gebruik van de buitenkeuken, ongeacht het seizoen.

3. Geluidsisolatie

Naast thermische isolatie bieden cellenbeton blokken ook goede geluidsisolatie-eigenschappen. Dit betekent dat ze geluid goed absorberen en minimaliseren, waardoor een rustiger en aangenamer kookomgeving wordt gecreëerd. Dit kan vooral handig zijn als uw buitenkeuken zich dicht bij een drukke straat of een lawaaierige omgeving bevindt.

4. Brandveiligheid

Een ander belangrijk voordeel van cellenbeton blokken is dat ze inherent brandwerend zijn. Ze zijn gemaakt van niet-brandbaar materiaal en hebben een hoge mate van vuurbestendigheid. Dit zorgt voor extra veiligheid in uw buitenkeuken, vooral als u van plan bent om open vuur of een barbecuegrill te gebruiken.

5. Duurzaamheid en lange levensduur

Cellenbeton blokken zijn zeer duurzaam en hebben een lange levensduur. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden, corrosie en rot, en behouden hun structurele integriteit gedurende lange tijd. Dit betekent dat uw buitenkeuken gemaakt van cellenbeton blokken er jarenlang mooi en functioneel uit zal zien, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over regelmatig onderhoud of vervanging.

6. Flexibiliteit in ontwerp en constructie

Een ander voordeel van het gebruik van cellenbeton blokken is dat ze veel ontwerp- en constructiemogelijkheden bieden. Ze kunnen op verschillende manieren worden gesneden, geboord en gezaagd, waardoor u flexibiliteit heeft bij het creëren van uw buitenkeuken. Daarnaast kunnen ze eenvoudig worden gestapeld en verbonden met speciale lijm of mortel, waardoor u de vrijheid heeft om uw buitenkeuken naar eigen smaak aan te passen.

Al met al bieden cellenbeton blokken verschillende voordelen bij het bouwen van een buitenkeuken. Het lichtgewicht ontwerp, de thermische en geluidsisolatie, de brandveiligheid, de duurzaamheid en de flexibiliteit maken ze tot een aantrekkelijke keuze voor iedereen die een functionele en esthetisch aantrekkelijke buitenkeuken wil creëren.

Planning en ontwerp van de buitenkeuken

Bij het plannen en ontwerpen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Dit zorgt ervoor dat het eindresultaat zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het plannen en ontwerpen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken:

 1. Bepaal de locatie: Voordat u begint met het ontwerpen van uw buitenkeuken, is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Overweeg factoren zoals de nabijheid van de elektriciteits- en watervoorziening, de toegankelijkheid van de keuken vanuit uw huis en de beschikbare ruimte in uw tuin.

 2. Functionaliteit: Denk na over hoe u uw buitenkeuken wilt gebruiken. Wilt u alleen de basisuitrusting, zoals een grill en een werkblad, of wilt u ook een gootsteen, koelkast en opbergruimte toevoegen? Het is van belang om rekening te houden met uw kookbehoeften en wat u verwacht van uw buitenkeuken.

 3. Ontwerp en lay-out: Maak een schets of plattegrond van uw buitenkeuken om de lay-out te bepalen. Denk na over de juiste afmetingen, de positie van de apparatuur en de werkruimte. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om comfortabel te koken en te bewegen.

 4. Materialen: Cellenbeton blokken zijn een uitstekende keuze voor het bouwen van een buitenkeuken. Het materiaal is duurzaam, isolerend en goed bestand tegen vocht. Overweeg ook andere materialen zoals natuursteen, hout of tegels voor de afwerking van het werkblad en de buitenkant van de keuken.

 5. Installaties en voorzieningen: Plan de benodigde installaties en voorzieningen voor uw buitenkeuken, zoals elektriciteit, gas of wateraansluiting. Zorg ervoor dat deze professioneel worden aangelegd volgens de lokale bouwvoorschriften en veiligheidsnormen.

 6. Esthetiek: Overweeg het uiterlijk van uw buitenkeuken en hoe deze past in de algehele uitstraling van uw terras of tuin. U kunt kiezen voor een moderne stijl met strakke lijnen of een meer traditionele uitstraling met natuurlijke materialen. Denk na over kleurenschema's en details zoals verlichting en decoratieve elementen.

 7. Onderhoud: Houd bij het plannen en ontwerpen van uw buitenkeuken rekening met het onderhoud dat nodig is. Kies materialen die duurzaam zijn en weinig onderhoud vergen, zodat u optimaal kunt genieten van uw buitenkeuken zonder veel tijd te besteden aan reiniging en reparatie.

Door het plannen en ontwerpen van uw buitenkeuken met cellenbeton blokken zorgvuldig te overwegen, kunt u een functionele en aantrekkelijke buitenruimte creëren waar u kunt koken en genieten van het buitenleven. Neem de tijd om te brainstormen, schetsen en onderzoek te doen naar verschillende ontwerpmogelijkheden voordat u begint met de bouw.

Materialen en gereedschappen die nodig zijn

Het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken vereist een aantal materialen en gereedschappen. Hieronder vindt u een lijst van essentiële benodigdheden die u nodig heeft voor dit project:

 1. Cellenbeton blokken: Dit zijn de belangrijkste bouwelementen van uw buitenkeuken. Cellenbeton blokken zijn lichtgewicht en toch stevig, waardoor ze ideaal zijn voor constructies in de buitenlucht. Zorg ervoor dat u voldoende blokken van de juiste afmetingen aanschaft voor uw specifieke ontwerp.

 2. Lijm of cement: Om de cellenbeton blokken stevig aan elkaar te bevestigen, heeft u ofwel speciale cellenbetonlijm of een geschikte cementmix nodig. Volg de instructies op de verpakking om ervoor te zorgen dat u de blokken stevig en duurzaam kunt vastzetten.

 3. Waterafstotend membraan: Om uw buitenkeuken te beschermen tegen vocht en weersinvloeden, is het aan te bevelen om een waterafstotend membraan te gebruiken. Dit membraan wordt meestal aangebracht aan de binnenkant van de buitenkeuken en helpt voorkomen dat water doordringt en schade veroorzaakt.

 4. Houten of metalen frame: Om de cellenbeton blokken op te bouwen, heeft u een stevig frame nodig. U kunt ervoor kiezen om een houten frame te bouwen met behulp van drukbehandeld hout, of u kunt een metalen frame gebruiken, zoals vierkante buizen.

 5. Afwerkingsmateriaal: Om uw buitenkeuken er mooi en afgewerkt uit te laten zien, hebt u verschillende afwerkingsmaterialen nodig. Dit omvat onder andere tegels, natuursteen of stucwerk voor het bekleden van de buitenkant, evenals een geschikte verf of beits voor het schilderen of afwerken van het houten frame.

 6. Gereedschappen: Voor het bouwen van uw buitenkeuken heeft u een aantal gereedschappen nodig, zoals een waterpas, een meetlint, een troffel en een rubberen hamer. Daarnaast is het handig om een cirkelzaag of een zaag met een geschikt zaagblad te hebben om de cellenbeton blokken op maat te kunnen zagen.

 7. Veiligheidsuitrusting: Vergeet niet om de nodige veiligheidsuitrusting te dragen tijdens het bouwproces. Dit omvat onder andere een veiligheidsbril om uw ogen te beschermen, handschoenen om uw handen te beschermen en een stofmasker om inademing van stofdeeltjes te vermijden.

Zorg ervoor dat u alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt voordat u aan uw buitenkeukenproject begint. Het hebben van de juiste benodigdheden zal u helpen om het bouwproces soepel te laten verlopen en ervoor te zorgen dat u een sterke en duurzame buitenkeuken kunt creëren.

Stappen voor het bouwen van de buitenkeuken met cellenbeton blokken

Een buitenkeuken is een perfecte aanvulling op elke tuin of terras en kan een geweldige plek zijn om te koken en te ontspannen tijdens warme zomeravonden. Als je overweegt om een buitenkeuken te bouwen met cellenbeton blokken, volg dan deze stappen om een solide en duurzame structuur te creëren.

 1. Plan en ontwerp: Begin met het plannen en ontwerpen van je buitenkeuken. Bedenk waar je de keuken wilt plaatsen en meet de beschikbare ruimte op. Bepaal ook welke functies je wilt toevoegen, zoals een grill, een gootsteen en opbergruimte. Maak een gedetailleerd ontwerp en maak eventueel gebruik van software of online tools om te visualiseren hoe je buitenkeuken eruit zal zien.

 2. Bereid het terrein voor: Voordat je begint met de bouw, moet je het terrein voorbereiden. Verwijder eventuele gras, stenen of andere obstakels en egaliseer de grond. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop je gaat bouwen stabiel en waterpas is.

 3. Leg de fundering: Begin met het leggen van de fundering voor je buitenkeuken. Graaf een sleuf langs de omtrek van de keuken en vul deze met beton. Plaats vervolgens de cellenbeton blokken op de betonnen fundering en controleer regelmatig met een waterpas om ervoor te zorgen dat ze waterpas zijn.

 4. Bouw de basis: Stapel de cellenbeton blokken op elkaar om de basis van je buitenkeuken te bouwen. Het is belangrijk om elke laag blokken met mortel te bevestigen om een stevige structuur te garanderen. Zorg ervoor dat elke laag waterpas is voordat je doorgaat naar de volgende.

 5. Voeg functionaliteiten toe: Nadat de basis is gebouwd, kun je beginnen met het toevoegen van de gewenste functionaliteiten. Plaats bijvoorbeeld een grill op een stabiele ondergrond, installeer een gootsteen en leidingen voor water en voeg eventueel opbergruimte toe. Zorg ervoor dat alle functionaliteiten stevig en veilig bevestigd zijn.

 6. Afwerking: Geef je buitenkeuken de finishing touch door de blokken af te werken. Je kunt het oppervlak schilderen, betegelen of bekleden met steen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de stijl van je tuin. Vergeet niet om ook de functies en accessoires van de buitenkeuken af te werken, zoals het toevoegen van stijlvolle handgrepen aan de kastdeuren.

 7. Test en geniet: Voordat je de buitenkeuken in gebruik neemt, test je alle functionaliteiten om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt. Zorg ervoor dat de grill goed verwarmt, de gootsteen correct afvoert en de opbergruimte voldoet aan je behoeften. Daarna is het tijd om te genieten van je zelfgebouwde buitenkeuken en heerlijke maaltijden te bereiden in de buitenlucht!

Volg deze stappen en je zult in staat zijn om een prachtige buitenkeuken te bouwen met cellenbeton blokken. Wees geduldig, neem de tijd om nauwkeurig te meten en te plannen, en je zult uiteindelijk beloond worden met een functioneel en esthetisch aantrekkelijk resultaat.

Het installeren van het keukenblad en afwerking van de buitenkeuken

Het installeren van het keukenblad en het afwerken van de buitenkeuken zijn de laatste stappen om een functionele en esthetisch aantrekkelijke buitenkeuken te creëren. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Voorbereiding:

  • Controleer eerst of de constructie van de buitenkeuken stevig en stabiel is. Zorg ervoor dat alle cellenbeton blokken goed op hun plaats zitten en stevig zijn gestapeld.
  • Maak het oppervlak van de buitenkeuken schoon en vrij van puin of stof. Dit zorgt voor een goede hechting van het keukenblad.
 2. Keukenblad installeren:

  • Meet de afmetingen van de buitenkeuken nauwkeurig op om ervoor te zorgen dat het keukenblad perfect past.
  • Plaats het keukenblad op de buitenkeuken en zorg ervoor dat het goed uitgelijnd is. Gebruik waterpas om ervoor te zorgen dat het blad volledig horizontaal is.
  • Om het keukenblad stevig vast te zetten, kun je gebruik maken van constructielijm. Breng de lijm aan op de bovenkant van de cellenbeton blokken en positioneer het keukenblad erop. Laat de lijm uitharden volgens de instructies van de fabrikant.
 3. Afwerking van de buitenkeuken:

  • Om eventuele kieren tussen het keukenblad en de cellenbeton blokken op te vullen, gebruik je een waterbestendige en hittebestendige kit. Breng de kit aan langs de randen van het keukenblad om een waterdichte en naadloze afwerking te creëren.
  • Als je een stenen afwerking wilt, kun je steenstrips gebruiken. Breng de steenstrips aan op de buitenzijde van de cellenbeton blokken met behulp van bouwlijm en zorg ervoor dat ze stevig zijn bevestigd.
  • Verf de buitenkant van de buitenkeuken met een hittebestendige verf om een mooie en duurzame afwerking te creëren. Kies een kleur die past bij je persoonlijke smaak en het algehele ontwerp van je buitenruimte.

Zodra het keukenblad is geïnstalleerd en de buitenkeuken is afgewerkt, is je buitenkeuken klaar voor gebruik. Geniet van het koken en ontspannen in je nieuwe buitenruimte!

Optionele toevoegingen voor de buitenkeuken

Een buitenkeuken gemaakt van cellenbeton blokken is al een geweldige toevoeging aan uw tuin, maar er zijn ook verschillende optionele toevoegingen die u kunt overwegen om uw buitenkookervaring nog completer te maken. Hier zijn een paar ideeën:

 1. Overkapping: Om uw buitenkeuken te beschermen tegen regen en zon, kunt u een overkapping installeren. Dit zorgt ervoor dat u op elk moment van het jaar van uw buitenkeuken kunt genieten, zonder te worden beperkt door het weer.

 2. Buitenkoelkast: Een koelkast in uw buitenkeuken is handig om drankjes en voedsel koel te houden. Dit voorkomt dat u steeds naar binnen moet lopen om etenswaren op te halen of te bewaren. Zorg ervoor dat de koelkast geschikt is voor buitengebruik en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

 3. Barbecue: Hoewel u uw buitenkeuken kunt gebruiken voor het bereiden van heerlijke maaltijden, is het toevoegen van een barbecue een geweldige aanvulling. Een barbecue biedt extra veelzijdigheid en stelt u in staat om uw gerechten op verschillende manieren te bereiden, zoals grillen, roken of barbecueën.

 4. Werkblad: Een groot werkblad is essentieel in een buitenkeuken. Hierop kunt u uw ingrediënten voorbereiden, gerechten presenteren en al uw kookgereedschap opbergen. Kies voor een duurzaam en hittebestendig werkblad dat gemakkelijk schoon te maken is.

 5. Verlichting: Voeg verlichting toe aan uw buitenkeuken, zodat u ook 's avonds kunt koken en genieten van uw maaltijden. Denk aan sfeerverlichting voor een gezellige ambiance en functionele verlichting bij het kookgedeelte, zodat u alles goed kunt zien tijdens het bereiden van uw gerechten.

 6. Opbergruimte: Naast het werkblad is voldoende opbergruimte belangrijk in uw buitenkeuken. Denk aan kastjes, lades en planken waar u kookgerei, borden, bestek en andere benodigdheden kunt opbergen. Zo blijft uw buitenkeuken georganiseerd en overzichtelijk.

 7. Ingebouwde grillplaat: Een ingebouwde grillplaat biedt nog meer mogelijkheden voor het bereiden van uw favoriete gerechten. Met een grillplaat kunt u bijvoorbeeld perfecte steaks, groenten en zeevruchten bereiden. Kies voor een roestvrijstalen grillplaat die gemakkelijk te reinigen is.

 8. Zit- en eetgedeelte: Maak uw buitenkeuken compleet met een comfortabel zit- en eetgedeelte. Dit creëert een gezellige ruimte waar u kunt ontspannen en genieten van uw maaltijden met vrienden en familie.

Houd er rekening mee dat de beschikbare ruimte en uw persoonlijke voorkeuren de keuze van optionele toevoegingen bepalen. Denk goed na over wat u wilt bereiken met uw buitenkeuken en pas deze aan met de optionele toevoegingen die het beste passen bij uw behoeften en stijl.

Onderhoud van de buitenkeuken

Het onderhouden van een buitenkeuken gemaakt van cellenbeton blokken is essentieel om de levensduur en het uiterlijk van de keuken te behouden. Door regelmatig onderhoud te plegen, kun je ervoor zorgen dat je buitenkeuken er altijd fris en functioneel uitziet.

Hier zijn enkele belangrijke tips voor het onderhoud van je buitenkeuken:

 1. Reinigen van het oppervlak: Het is belangrijk om het oppervlak van de cellenbeton blokken regelmatig schoon te maken. Gebruik een milde zeepoplossing en een zachte borstel om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de blokken kunnen beschadigen.

 2. Afdichten van de blokken: Om de blokken te beschermen tegen vocht en vuil, is het raadzaam om ze regelmatig te behandelen met een waterafstotend middel. Dit helpt ook om de levensduur van de blokken te verlengen.

 3. Onderhoud van het werkblad: Als je buitenkeuken een werkblad van bijvoorbeeld natuursteen heeft, is het belangrijk om dit regelmatig te reinigen en te onderhouden. Gebruik speciale reinigingsmiddelen en volg de instructies van de fabrikant op om schade te voorkomen.

 4. Controle van de voegen: Controleer regelmatig de voegen tussen de cellenbeton blokken en indien nodig, herstel ze met voegmortel. Dit voorkomt dat vocht tussen de blokken sijpelt en schade veroorzaakt.

 5. Bescherming tegen weersinvloeden: Als je buitenkeuken niet overdekt is, is het belangrijk om de blokken te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Overweeg het gebruik van een afdekzeil om de buitenkeuken te beschermen tegen regen, sneeuw en direct zonlicht.

 6. Inspectie van de constructie: Ten slotte is het verstandig om de constructie van de buitenkeuken regelmatig te inspecteren. Controleer op losse blokken, scheuren of andere tekenen van schade. Indien nodig, neem contact op met een professional voor reparaties.

Door deze onderhoudstips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je buitenkeuken met cellenbeton blokken er altijd mooi uitziet en optimaal functioneert. Met regelmatig onderhoud kun je de levensduur van je buitenkeuken verlengen en genieten van heerlijke maaltijden in de buitenlucht.

Tips en overwegingen bij het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken

Het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken kan een geweldige toevoeging zijn aan uw buitenruimte. Het biedt een duurzame en functionele ruimte om te koken en te entertainen. Hier zijn enkele tips en overwegingen om u te helpen bij het bouwproces:

 1. Plan en ontwerp: Voordat u begint met bouwen, is het belangrijk om een goed plan en ontwerp te hebben. Denk na over de indeling, de afmetingen en de functies die u wilt opnemen. Zorg ervoor dat de buitenkeuken in harmonie is met de rest van uw buitenruimte.

 2. Materialen: Cellenbeton blokken zijn een populaire keuze voor het bouwen van buitenkeukens vanwege hun duurzaamheid en isolerende eigenschappen. Zorg ervoor dat u hoogwaardige cellenbeton blokken van een betrouwbare leverancier kiest.

 3. Tegels of stucwerk: Overweeg of u de buitenkeuken wilt bedekken met tegels of stucwerk. Tegels bieden een strakke en moderne uitstraling, terwijl stucwerk een rustieke uitstraling kan geven. Kies het materiaal dat het beste past bij uw algehele tuinontwerp.

 4. Functionele indeling: Denk na over de functionele indeling van uw buitenkeuken. Plaats het kookgedeelte op een logische afstand van het werkblad en zorg voor voldoende opbergruimte voor keukengerei en benodigdheden.

 5. Water en elektriciteit: Als uw buitenkeuken een gootsteen of elektrische apparatuur bevat, moet u ervoor zorgen dat u toegang heeft tot water- en elektriciteitsvoorzieningen. Laat deze elementen door een professional installeren om ervoor te zorgen dat alles veilig en correct gebeurt.

 6. Afwerking en decoratie: Denk na over de afwerking en decoratie van uw buitenkeuken. Voeg bijvoorbeeld verlichting toe voor sfeer en functionaliteit, en kies voor duurzame en weersbestendige materialen die bestand zijn tegen de elementen.

 7. Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie in uw buitenkeuken om rook en geuren af te voeren. Overweeg het installeren van een afzuigkap of afvoerpijp om het kookgedeelte vrij te houden van dampen.

 8. Veiligheid: Besteed aandacht aan veiligheidsaspecten bij het bouwen van uw buitenkeuken. Zorg voor voldoende ruimte tussen de kookapparatuur en brandbare materialen. Installeer ook een brandblusser en rookmelder in de buurt voor extra veiligheid.

 9. Onderhoud: Overweeg het onderhoud van uw buitenkeuken bij het kiezen van materialen. Kies voor materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen weersinvloeden.

 10. Budget: Houd rekening met uw budget bij het bouwen van een buitenkeuken. Werk samen met een professional om een realistisch kostenoverzicht te maken en zorg ervoor dat u alle benodigde materialen en arbeidskosten meeneemt.

Met deze tips en overwegingen kunt u genieten van het bouwen van uw eigen buitenkeuken met cellenbeton blokken. Het eindresultaat zal een functionele en stijlvolle buitenruimte zijn waarin u kunt koken en genieten van het buitenleven.

Het toevoegen van persoonlijke accenten aan de buitenkeuken

Een buitenkeuken gemaakt met cellenbeton blokken biedt talloze mogelijkheden om persoonlijke accenten toe te voegen. Door creatief te zijn en te experimenteren met verschillende materialen en decoratieve elementen, kan men de buitenkeuken een unieke uitstraling geven die past bij de eigen smaak en stijl.

1. Kleur

Een van de gemakkelijkste manieren om persoonlijkheid toe te voegen aan de buitenkeuken is door gebruik te maken van kleur. Door de cellenbeton blokken te schilderen in een favoriete kleur of een kleur die past bij het buitendecor, kan men de buitenkeuken direct een speciale uitstraling geven. Bovendien kan men ook kiezen voor tegels of verf in een bijpassende kleur voor het werkblad of andere accenten.

2. Materialen mixen

Een andere manier om een persoonlijk accent toe te voegen, is door het mixen van materialen. Combineer bijvoorbeeld cellenbeton blokken met houten planken voor een rustieke uitstraling, of voeg stenen elementen toe voor een meer natuurlijke look. Door verschillende materialen te combineren, kan men een unieke en interessante buitenkeuken creëren.

3. Decoratieve tegels

Om de buitenkeuken een extra vleugje stijl te geven, kan men decoratieve tegels gebruiken voor het werkblad, spatwanden of de buitenkant van de keuken. Er zijn talloze tegelpatronen en ontwerpen om uit te kiezen, variërend van klassiek tot modern. Het toevoegen van decoratieve tegels kan de buitenkeuken een prachtige en opvallende uitstraling geven.

4. Verlichting

Naast de basisconstructie kan men de buitenkeuken verfraaien met verlichting. Het toevoegen van sfeervolle verlichting zorgt niet alleen voor een aangename sfeer, maar creëert ook een persoonlijk accent. Men kan bijvoorbeeld gebruik maken van inbouwspots in het werkblad of de wanden, of hanglampen boven het kookeiland plaatsen. Door te spelen met verlichting kan men de buitenkeuken een warme en gezellige uitstraling geven.

5. Accessoires

Ten slotte kunnen accessoires een persoonlijk accent toevoegen aan de buitenkeuken. Denk hierbij aan decoratieve planten, kruidenrekken, speciale serviesgoed, mooie kookgerei en decoratieve objecten die passen bij de eigen smaak. Door het toevoegen van accessoires kan men de buitenkeuken aankleden en deze helemaal eigen maken.

Het toevoegen van persoonlijke accenten aan een buitenkeuken gemaakt met cellenbeton blokken is een geweldige manier om deze functionele ruimte om te toveren tot een plek met karakter en stijl. Door te experimenteren met kleur, materialen, tegels, verlichting en accessoires kan men een buitenkeuken creëren die perfect past bij de eigen smaak en wensen. Met deze persoonlijke accenten zal de buitenkeuken een plek worden waar men graag tijd doorbrengt en culinaire hoogstandjes kan bereiden.

Veelgestelde vragen over het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken

Hier vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen over het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken:

 1. Wat is cellenbeton? Cellenbeton is een materiaal dat bestaat uit cement, zand en water, vermengd met kleine luchtbellen. Deze luchtbellen zorgen voor een lichtgewicht en isolerend karakter van het blok. Cellenbeton is ideaal voor buitentoepassingen, zoals het bouwen van een buitenkeuken.

 2. Waarom zou ik cellenbeton blokken gebruiken voor mijn buitenkeuken? Cellenbeton blokken zijn duurzaam, brandwerend en isolerend. Ze zijn gemakkelijk te bewerken en bieden een stevige structuur voor uw buitenkeuken. Bovendien kunnen ze goed tegen vocht, waardoor ze geschikt zijn voor buitentoepassingen.

 3. Welke gereedschappen heb ik nodig voor het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken? Voor het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken heeft u enkele basisgereedschappen nodig, zoals een waterpas, een troffel, een zaag voor cellenbeton, een boormachine en schroeven. Zorg ervoor dat u ook de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals werkhandschoenen en een veiligheidsbril, gebruikt.

 4. Hoe zorg ik voor de juiste fundering voor mijn buitenkeuken? Voor een stevige fundering is het belangrijk om de juiste ondergrond voor uw buitenkeuken te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door een betonnen vloer te storten of door gebruik te maken van betonnen funderingspalen. Zorg ervoor dat de fundering vlak en waterpas is voordat u begint met het plaatsen van de cellenbeton blokken.

 5. Hoe kan ik de cellenbeton blokken bevestigen? Om de cellenbeton blokken aan elkaar te bevestigen, kunt u speciale cellenbetonlijm gebruiken. Breng deze lijm aan op de uiteinden van de blokken voordat u ze op elkaar plaatst. Daarnaast kunt u de blokken ook verbinden met behulp van wapening en mortel. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant voor specifieke instructies.

 6. Hoe kan ik de buitenkeuken afwerken? Nadat u de cellenbeton blokken heeft geplaatst, kunt u de buitenkeuken afwerken met stucwerk, tegels of een andere gewenste afwerking. Zorg ervoor dat u materialen gebruikt die geschikt zijn voor buitengebruik en die bestand zijn tegen vocht en temperatuurschommelingen.

Houd er rekening mee dat het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken enige ervaring en deskundigheid vereist. Raadpleeg indien nodig een professional voor advies en hulp bij de constructie. Veel succes met uw buitenkeukenproject!

Conclusie en laatste overwegingen

In dit artikel hebben we besproken hoe je een buitenkeuken kunt maken met cellenbeton blokken. Door gebruik te maken van deze veelzijdige en duurzame bouwmaterialen, kun je een functionele en esthetisch aantrekkelijke buitenkeuken creëren.

Een buitenkeuken met cellenbeton blokken biedt verschillende voordelen. Ten eerste is cellenbeton een lichtgewicht materiaal, waardoor het gemakkelijk te hanteren en te verplaatsen is. Dit maakt het mogelijk om je buitenkeuken aan te passen aan veranderende behoeften en indelingen.

Daarnaast heeft cellenbeton uitstekende isolerende eigenschappen, wat betekent dat je in je buitenkeuken een stabiele en aangename temperatuur kunt behouden. Hierdoor kun je het hele jaar door genieten van koken en eten in de buitenlucht, ongeacht het weer.

Een ander voordeel van cellenbeton blokken is dat ze brandwerend zijn. Dit zorgt voor extra veiligheid bij het gebruik van de buitenkeuken. Bovendien zijn cellenbeton blokken milieuvriendelijk en duurzaam, omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen en recyclebaar zijn.

Het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken is een relatief eenvoudig proces. Door de juiste materialen en gereedschappen te verzamelen, en door de basisstappen van het bouwproces te volgen, kun je binnen korte tijd een prachtige buitenkeuken realiseren. Het is echter belangrijk om de nodige veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en indien nodig advies in te winnen van een professional.

Al met al biedt het gebruik van cellenbeton blokken talrijke mogelijkheden voor het bouwen van een buitenkeuken. Of je nu een eenvoudige barbecueplek wilt maken of een volledig uitgeruste buitenkeuken, cellenbeton blokken kunnen aan al je behoeften voldoen. Met de juiste planning, creativiteit en vakmanschap kun je een buitenkeuken creëren waar je jarenlang van kunt genieten.

Voordelen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken:

 • Lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren
 • Uitstekende isolerende eigenschappen voor een comfortabele kookervaring
 • Brandwerend voor extra veiligheid
 • Milieuvriendelijk en duurzaam

Tips voor het bouwen van een buitenkeuken met cellenbeton blokken:

 • Verzamel de juiste materialen en gereedschappen
 • Volg de basisstappen van het bouwproces
 • Neem de nodige veiligheidsmaatregelen en zoek eventueel professioneel advies in

Met cellenbeton blokken kun je een buitenkeuken creëren die niet alleen functioneel is, maar ook een prachtige toevoeging aan je buitenruimte vormt. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet binnenkort van je zelfgebouwde buitenkeuken met cellenbeton blokken!